Eesti keeles
English Türkçe
Konsulaarinfo » Türki elama ja tööle »

Türki elama ja tööle

31.07.2017

Riiki sisenemine

Eesti kodanikud võivad turismi eesmärgil ilma viisata Türgis viibida kuni 90 päeva poole aasta jooksul. Muudel eesmärkidel Türki reisimisel või pikemaks ajaks Türki jäädes (õppimine, töö, rahvusvahelised autojuhid, perega taasühinemine jms) vajab isik eesmärgikohast viisat või elamisluba.

Elamisluba Türgis

Töötamine ja sotsiaalkindlustus

Tööluba Türgis töötamiseks

Türgi sotsiaalkindlustus välismaalastele

Abielu

Täpsemat infot Türgis abiellumise kohta leiab Ankara Çankaya linnavalitsuse kodulehelt.

Eestis väljastatud abieluvõime tõend abielu sõlmimist takistavate asjaolude puudumise kohta peab olema apostillitud!


Teadmiseks
Türgis abielludes on naisel seadusjärgne kohtustus võtta abikaasa perekonnanimi, vaid oma perekonnanime ei ole võimalik jätta. Küll aga saab enne või ka pärast abiellumist esitada avalduse naise endise perekonnanime kasutamiseks koos mehe perekonnanimega kohalikule rahvastikuametile Nüfus Müdürlüğü. Sel juhul märgitakse naise uueks perekonnanimeks abielutunnistusele (VORM B) nii naise endine perekonnanimi kui ka mehe perekonnanimi. Pärast abiellumist on naisel perekonnanime muutusest tingituna vajalik taotleda uus pass.


TopBack

© Eesti Suursaatkond Ankaras Gölgeli Sok. No:16, Gaziosmanpasa, 06700 Ankara, tel. (90 312) 40 56 970, e-mail: embassy.ankara@mfa.ee