Eesti keeles English
Türkçe
Konsolosluk Bilgileri » Estonya'da eğitim görmek »

Estonya'da eğitim görmek

25.07.2017

Öğrenci değişim programı (örneğin Erasmus) ile Estonya’ya giden öğrenciler veya lisans, master ve doktor öğrencileri D tipi vize başvurusunda bulunmalıdırlar. Estonya ulusal vizesi olan D tipi vize 12 aylık dönem için en fazla 365 güne kadar Estonya’da kalma hakkı verebilir.


D tipi vizeye başvurmak için ilk önce internetten online olarak vize randevusunu almanız gerekmektedir. 


D tipi vize başvurusu için getirilmesi gereken belgeler aşağıdaki gibidir:

  • 10 yıldan eski olmayan, vize tarihinden itibaren artı 3 ay geçerliliği olan pasaport;
  • 35x45 mm ölçülerinde arka fonu beyaz fotoğraf;
  • ONLINE BAŞVURU FORMU (çıktısı alınması gerekmektedir);
  • Seyahat sağlık sigortası; kalacağınız dönemi kapsayan, 30 000 EURO kapsamlı ve Estonya’da geçerli;
  • Okul kabul belgesi;
  • Burslu gidiyorsanız burs aldığınızı gösteren belge ve ek olarak sizin veya anne/babanızın yasal gelirini gösteren evraklar (son 3 aylık banka hesap hareketleri, bankadan orijinal kaşeli, imzalı);
  • Bursunuz yok ve masraflarınız kendiniz veya aileniz tarafından karşılanacak ise, sizin veya anne/babanızın yasal gelirinizi gösteren evraklar (son 3 aylık banka hesap hareketleri, bankadan orijinal kaşeli, imzalı);
  • Öğrenci belgesi;
  • Uçak biletlerinizin rezervasyonu (gidiş ve dönüş olarak yapılmalıdır, okulunuzun başlangıç ve bitim tarihlerinden 1-2 gün önce veya sonra şeklinde olabilir. D tipi vize sadece eğitim amaçlı olarak verildiğinden okul bitiminden daha uzun süreli kalınması veya okul başlangıcından daha önce gidilmesi uygun bulunmamaktadır.
  • 80 EUR vize ücreti yatırıldığına dair dekont (vize randevunuzdan önce yatırılmalıdır); vize ücreti randevu sırasında kredi kartı ile de ödenebilir.  

Ankara’daki Estonya Büyükelçiliğine başvuru yapıldığı takdirde, vize ücretleri için bu hesap numarası kullanılacaktır:

Alacaklı: EESTI VABARIIGI SUURSAATKOND ANKARA
Garanti Bankasi Gaziosmanpaşa Şubesi (Ankara)
IBAN: TR28 0006 2000 3240 0009 0977 79


Estonya’da  eğitim amacıyla 12 aylık dönemden daha uzun kalan öğrenciler, D tipi vize süresi bitmeden Estonya’da oturum izni başvurusunda bulunmalıdırlar.

Daha fazla bilgi için lütfen tıklayın: https://www.politsei.ee/en/teenused/residence-permit/tahtajaline-elamisluba/oppimiseks/index.dot 

TopBack

© Estonya Büyükelçiliği, Ankara Gölgeli Sok. No:16, Gaziosmanpasa, 06700 Ankara, tel. (90 312) 40 56 970, e-mail: embassy.ankara@mfa.ee